RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Komisija za budžet brčanske Skupštine privodi kraju rad na budžetu Distrikta za narednu godinu

Komisija za budžet brčanske Skupštine okončala je prvi dio posla u vezi sa usaglašavanjem prijedloga budžeta Distrikta za narednu godinu, čiji okvirni iznos je 400 miliona maraka.

„Završili smo razgovore sa predstavnicima javnih službi i institucija, prilikom kojih smo zahtijevali od svih da umanje najmanje za pet procenata svoj operativni budžet kako bi načinili ukupne budžetske uštede u visini od 13 miliona maraka“, rekao je predsjedavajući Komisije Srđan Blažić, dodavši da će navedeni iznos uz analizu i ostalih budžetskih segmenata, gdje se očekuje preraspodjela dodatnih sedam miliona maraka, biti preusmjeren na kapitalne projekte, odnosno na zahtjeve i amandmane koji su iskazani od strane predstavnika mjesnih zajednica i nevladinih organizacija.

U završnoj fazi Komisija će razmotriti svih do sada pristiglih 550 amandmana, te o njima zauzeti svoj konačan stav.

„Svakako da će Komisija vrlo pažljivo izanalizirati svaki od amandmana kako bi procijenili šta od zahtjeva, objektivno možemo ukalkulisati u budžet za iduću godinu, a šta može sačekati i naredni rebalans budžeta u kojem se očekuje višemilionska razlika prihoda nad rashodima“, istakao je Blažić.

Inače, kako je nedavno za Radio Brčko izjavio predsjednik Skupštine Siniša Milić, započinjanje analize budžeta Distrikta za narednu godinu, kroz drugo čitanje trebalo bi uslijediti naredne sedmice, odnosno u srijedu, šestog decembra.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.