RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Kompanija iz Brčkog treći po redu najveći PDV i akcizni dužnik državi

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine objavila je novu, osvježenu listu najvećih dužnika po osnovu poreza na dodatnu vrijednost.

Najveći PDV i akcizni dužnik je i dalje preduzeće GRAS Sarajevo sa preko 21 milion KM duga. Slijedi Bosmal sa preko 10 miliona dugovanja. Treća je kompanija Monter iz Brčkog sa preko 7.5 miliona KM duga.

Na četvrtom mjestu je Federalna direkcija robnih rezervi sa dugom od preko 6,2 miliona KM. Na petom mjestu je Radiotelevizija Bosne i Hercegovine sa dugom od skoro pet miliona KM.

Što se tiče carinskih dužnika, Unis fabrika cijevi iz Dervente duguje preko 25,6 miliona KM. Drugi na listi je Euro Lab iz Banjaluke sa dugom od preko četiri miliona KM. Centrum Bus je treći sa dugom od preko 3,7 miliona KM. Vimar Visoko je četvrti, duguju preko 2,5 miliona KM.

Podsjećamo, lista je zaključena sa 30. novembrom 2020.

Izvor: N1

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Одузете цигаретe у вриједности од 20.550 КМ

Radio Brčko

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH: Oduzeti tehnička roba i duvanski proizvodi vrijedni 88.000 KM

Radio Brčko

Одузети дуван и цигарете у вриједности од 54.000 КМ

Radio Brčko