Brčko

Kompletno preseljenje Policije Brčko distrikta u novu zgradu do kraja aprila

U novu zgradu Policije zajedno sa kabinetom Šefa Policije preseljene su i sve unutrašnje organizacione jednice: za istraživanje ratnih zločina, kriminalistička i saobraćajna policija, jedinica za istraživanje terorizma i ekstremnog nasilja i jedinica za profesionalne standarde (unutrašnja kontrola).

Preseljenje osoblja i tehnike Policije Brčko distrikta u novu zgradu u MZ Mujkići u završnoj je fazi. Kompletno preseljenje treba da bude završeno do kraja aprila.

Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić za Radio Brčko izjavio je da je pandemija spriječila planirani proces preseljenja brčanske Policije u novu zgradu krajem prošle godine.

On je napomenuo da u dijelu javnih nabavki kod novog namještaja postoji problem kvalitetnih ponuđača, te da, iako se radi o međunarodnom tenderu, on će biti zanovljen, odnosno raspisan i treći put.

Goran Pisić

Pisić je precizirao da je izdao naredbu da se do kraja marta funkcionalne jedinice i unutrašnje organizacione jedinice, presele u novu zgradu, s tim da tehničko preseljenje bude u potpunosti završeno do kraja četvrtog  mjeseca.

Zbog specifične strukture funkcionisanja u staroj zgradi su još jedan dio administracije i opšte policije i Operativno – komunikacijski centar Policije Brčko distrikta.

Pisić je naveo da je Policija Brčko distrikta, osim obavljanja standardnih policijskih aktivnosti, vrlo često u saradnji sa drugim policijskim agencijama u BiH, asistirala i u vršenju poslova Inspektorata Brčko distrikta vezano za pademiju i pridržavanja mjera izolacije, te pomagala u radu regionalnom centru Agencije za kontrolu i boravak stranaca koji se nalazi u Brčkom, zajedno sa pripadnicima granične policije.

U novu zgradu Policije zajedno sa kabinetom Šefa Policije preseljene su i sve unutrašnje organizacione jednice: za istraživanje ratnih zločina, kriminalistička i saobraćajna policija, jedinica za istraživanje terorizma i ekstremnog nasilja i jedinica za profesionalne standarde (unutrašnja kontrola).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button