RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoInfoKom

“Komunalno Brčko”: Nabavljeni novi kontejneri

U skladu sa nastojanjem da građanima Brčko distrikta BiH pruži što kvalitetniju i efikasniju uslugu prikupljanja i odvoza komunalnog otpada, JP Komunalno Brčko“ d.o.o. je izvršilo nabavku 60 novih kontejnera za odlaganje otpada.

U pitanju su visokokvalitetni kontejneri od pocinčanog lima zapremine 1,1 metara kubnih, koji će vrlo brzo biti postavljeni na području cijelog distrikta. Miloje Savić, šef Službe za zbrinjavanje otpada, naglašava da će, nakon obnavljanja voznog parka i nabavke kontejnera, u značajnoj mjeri biti poboljšan nivo pruženih komunalnih usluga. Vrijednost nabavke iznosi 50.000 KM i finansirana je sopstvenim sredstvima preduzeća.

Sve aktivnosti koje preduzeće provodi u obnovi komunalne opreme vode ka ostvarenju strateškog interesa naše zajednice koji se ogleda u stvaranju i održavanju čiste i zdrave životne sredine.

Još jednom upućujemo apel nesavjesnim građanima da vode računa gdje i na koji način odlažu smeće, kako bi se očuvala čistoća grada.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.