RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Koncert Maje Milinković i aukcija svečanih haljina za Tanju Šarenac

Crystal night – Ladies for Ladies naziv je manifestacije kojom  udruženje “Beba više” želi pomoći liječenje naše sugrađanke Tanje Šarenac. Svečanost će se održati 22. juna u Crystal event centru Brčko a sav prihod od prodaje ulaznica, aukcije svečanih haljina i konzumacije biće uplaćen za liječenje naše sugrađanke Tanje Šarenac.

– Koncert bosanskohercegovačke fado dive Maje Milinković dogovoren je mnogo ranije i trebalo je da se kao humanitaran održi u zanatskom centru, međutim, kada smo saznali za problem s kojim se bori naša sugrađanka odlučili smo se za nešto drugačiju organizaciju, navodi koordinator udruženja Željko Lazarević.

Samom koncertu prethodi aukcija svečanih haljina koja je osmišljena na način da naše sugrađanke, obuku i ponesu jednu ili više svojih svečanih haljina, prošetaju se u njima nakon čega će uslijediti i aukcija haljina a sav prihod od prodaje namjenjen je za Tanju.

– Zaista mnogo ljudi se uključilo u ovu našu priču. Najprije želim zahvaliti Maji koja je pored brojnih zakazanih koncerata u našoj zemlji ali i Portugalu pristala doći u Brčko i podržati nas. Zatim našoj prijateljici Ivani Lučić Teodorović koja nam je dala ideju za akciju haljina, gradonačelniku Brčko Distrikta gospodinu Zijadu Nišiću, Siniši i Milanu vlasnicima Crystal event centra u Brčkom koji su nam besplatno ustupili prostor, Garni Hotelu i Veliboru Babiću, predsjedniku GKUD Mehmedaliji   Dželiloviću te mnogobrojnim sugrađanima koji pomažu u organizaciji, naglasio je Lazarević.

Aktivisti centra za podršku u zajednici “Beba više” pozivaju sve dame, koje žele donirati svoje svečane haljine da im se jave na facebook stranicu, radi evidencije i organizacije same aukcije a ulaznice po cijeni od 10 KM biće puštene u prodaju 15. juna na nekoliko lokacija u gradu o čemu će zainteresovani biti naknadno obavješteni.

 Udruženje građana “Beba više” 22. juna u Crystal event centru organizuje aukciju svečanih haljina nakon, kao i koncert fado dive Maje Milinković a sav prihod namjeravaju s donatorske večeri biće uplaćen za liječenje naše sugrađanke Tanje Šarenac.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.