RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Do kraja godine popuna pozicija u Odjelu za europske integracije i međunarodnu suradnju

Od jučer zvanično Ured za europske integracije Brčko distrikta ne postoji. Isti je integriran u Odjel za europske integracije i međunarodnu suradnju koji je formiran početkom ove godine kao dvanaesti Odjel Vlade Brčko distrikta BiH. Odjel ima za cilj  dobivanje većeg značaja u procesu europskih integracija kada je u pitanju Brčko distrikt BiH.

Predstojnica Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju, Delfa Dejanović, je kazala da Odjel ima tri Pododjela; Pododjel koji se bavi programima razvojne pomoći i međunarodnom suradnjom, zatim Pododjel koji se bavi koordinacijom europske pomoći, regionalnom suradnjom i harmonizacijom propisa kao i Pododjel za strategiju europskih integracija. Odjel je počeo u punom kapacitetu raditi nakon usvajanja proračuna za 2017. godinu i nakon što su ljudi, koji su do sada radili pri Uredu gradonačelnika, premješteni u novi Odjel.

Ona je kazala da će do kraja tekuće godine raspisati natječaje za popunjavanje onih važnijih pozicija koji su bitni za funkcioniranje Odjela.

Pored redovitih aktivnosti koje se tiču procesa europskih integracija, Odjel radi na upitniku i Brčko distrikt je pripremio odgovore na upitnik i uputio ih u Direkciju za europske integracije BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.