Brčko

Krajem mjeseca na izvanredoj sjednici se očekuje usvajanje Proračuna Brčko distrikta BiH

Sinoć usvojen Zakon o sprječavanju sukoba interesa Brčko distrikta

Nakon zavšetka četvrte, sinoć je započela i okončana peta redovita sjednica Skupštine Brčko distrikta na kojoj je usvojen Zakon o sprječavanju sukoba interesa. Prema riječima predsjednika Skupštine Siniše Milića zakon je usvojen jednoglasno, zajedno s amandmanima, koji su došli od strane gradonačelnika i Zakonodavnog povjerenstva Skupštine Brčko distrikta.

Također, u drugom čitanju usvojen je Nacrt zakona o izmjeni Zakona pravosudnom povjerenstvu Brčko distrikta , te je razmotren Prijedlog proračuna za 2021. godinu, čije se usvajanje, kako je naglasio Milić, očekuje na narednom izvanrednom zasjedanju krajem mjeseca.

Predstavnici zakonodavne vlasti  razmotrili su i nekoliko izvješća o radu institucija Distrikta, među kojima je najveću pažnju izazvao Program rada Zavoda za planiranje projektiranje i razvitak Brčko distrikta BiH kao i financijski plan ove institucije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button