RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Kritično i u gradu Brčkom

Jutros je kritično na Burića brdu,gdje je voda prošla arterski bunar na Prnjavoru,ovaj dio grada je ostao I bez napajanja električnom energijom.Kritično je na Rosuljama,u Kolobari uz rijeku Brku,stanovništvo je evakuisano iz ulice Abdulaha Bukvice.Dodatne ekipe civilne zaštite,vatrogasna služba,crveni krst I policija su konstantno na terenu,prate stanje I pomažu gradjanima poplavljenih područja.

Podsjećamo

Evakuisane porodice su smještene u prostorijama Omladinskog centra i Gimnazije “Vaso Pelagić”, bilo bi poželjno da svi koji su u mogućnosti im odnesu neki vid pomoći (deke, hrana, voda, sredstva za ličnu higijenu…).
Građani Brčko distrikta svoje pozive za pomoć pored već aktivnih brojeva 121 i 123 mogu uputiti i na još dva nova boja operativnog centra 049/ 211-022 i 049/213-713.

Svakako da vam je na raspolaganju I radio Brčko.Pozvati nas možete na 049 215 435

Iz Javne sigurnosti mole sve dobrovoljne gradjane koji su spremni za odbranu od poplava da se jave na brojeve 121 123

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.