RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Manifestacija “Dani bošnjačke kulture 2020” prolongirana za jesen

Tradicionalna, jedanaesta po redu, manifestacija „Dani bošnjačke kulture 2020“ zbog pandemije će biti prolongirana, najvjerojatnije, na jesen.

Sead Golić, u ime organizatora “Bošnjačke kulturne zajednice „Ihlas“, ističe da je program spreman, te da je predviđeno više kulturnih događaja, od kojih promocije pet knjiga istaknutih bosanskohercegovačkih književnika i koncert bošnjačkih duhovnih pjesama ilahija i kasida uz učešće zbora “Hazreti – Hamza”.

“Ove godine smo panirali i izložbu slika “Portreti istaknutih uglednih građana Brčko distrikta” mlade umjentice iz Brčkog Ajše Memišević. Tu je i postavka fotografija naše sekcije, te smotra KUD-ova iz BiH, Srbije i Hrvatske”, kaže o programu Golić, podsjećajući da, pored ostalog, namjeravaju i ovaj put organizirati Festival narodnih pjesama i sevdalinki uz sudjelovanje izvođača iz naše zemlje i susjedstva pod vodstvom maestra Džihada Polića.

Organizacija festivala narodnih pjesama i sevdalinke uz učešće izvođača iz BiH i susjedstva bit će održana u skladu s mjerama Kriznog stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U okviru „Dana bošnjačke kulture“ u utorak koncert „Sevdah se vraća u grad“

Sanita Jerković Ibrahimović

„Dani bošnjačke kulture” od 18. oktobra do 5. novembra u Brčkom

Radio Brčko

Večeras smotra folklora u okviru 11. Dana Bošnjačke kulture

Mirsad Arnautović