RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Merhamet” u ovoj godini podijelio humanitarne robe u vrijednosti od 60.000 KM

Humanitarno udruženje građana Bošnjaka „Merhamet“ Brčko Distrikt BiH, za devet mjeseci ove godine, podijelio je oko 40 tona humanitarnih roba za najugroženije kategorije stanovnika Brčko Distrikta. Cilj je do kraja 2019. godine podijeliti 50 tona humanitarnih roba.

Vrijednost podijeljenih roba koje je brčanski “Merhamet” podijelio za devet mjeseci ove godine je oko 60.000 KM. Paketi koji su dijeljeni putem 24 povjerenstva “Merhameta” Brčko putem mjesnih zajednica sadržavali su osnovne životne namirnice za prehranu, higijenska sredstva i pomoć za stara i invalidna lica. Cilj je dostići godišnji plan podjele 50 tona humanitarnih roba čija je vrijednost oko 100.000 maraka.

Mustafa Ibrišimović, predsjednik brčanskog i krovnog “Merhameta” u BiH, kazao je za “Radio Brčko” da je zbog nepravilnosti u radu do daljnjeg stopirana aktivnost “Merhameta” u MZ Rijeke, a u međuvremenu aktivirana je podjela “Merhametove” pomoći u mjesnim zajednicama Donji Brezik i Stolin.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.