BiHBrčko

Милић: Инцко са намјером придонио подјелама у БиХ

Предсједник Општинског одбора СНСД-а у Брчком Синиша Милић изјавио је да Срби у Брчком у потпуности подржавају закључке Народне скупштине Републике Српске и исказано јединство у одговору на дјеловање бившег високог представика Валентина Инцка.

Ако се имају у виду посљедице одлуке Инцка, каже Милић, једина дилема је да ли је Инцко умишљајно или нехатно придонио продубљивању друштвених антагонизама и подјела унутар БиХ.

“Ако је ријеч о намјери да се изазове криза, најтежа од Дејтона на овамо, да се, умјесто испуњавања кључних приоритета на путу ка ЕУ, на примјер, бавимо питањем слободе кретања између ентитета, онда можда `нон папер` и није тако неслужбен акт како се тврдило, већ агенда на којој ОХР предано ради”, рекао је Милић, који је и члан Политичког савјета СНСД-а.

Милић сматра да они којима су пуна уста БиХ, а повлаче овакве потезе, у ствари највише раде против БиХ, те да је наметањем закона од стране високог представника точак историје у БиХ драматично враћен уназад.

“Помирење народа је процес и он се не може супституисати наметањем закона одређеног садржаја, а нарочито не пристрасним дјеловањем. На овај начин, проблеми се само продубљују и де факто признаје да је до њиховог рјешавања кроз редовне парламентарне процедуре, демократски, немогуће доћи”, сматра Милић.

Према Милићевић ријечима, Инцко је, у свом опроштајном говору, рекао да су посљедице до којих је довело наметање закона за њега биле очекиване што у ствари потврђује његову намјеру.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button