RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHBrčko

Милић са начелницима Тузле и Бијељине о изградњи аутопута

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и градоначелник Тузле Јасмин Имамовић разговарали су данас у Бијељини с градоначелником Мићом Мићићем о заједничким пројектима у области путне инфраструктуре.

Градоначелник Брчког Синиша Милић исказао је задовољство због одржавања састанка, истичући да су потенцијали за сарадњу ова три града веома велики.
„Дистрикт има интерес да буде дио мреже путева који су у плану да се граде на простору БиХ, а оно што је наш интерес не смије и неће бити у супротности с интересима других. Надам се да ће и наш град бити дио будућих саобраћајница које ће Брчко повезати с Бањом Луком и Бијељином као и Тузланским кантоном“, рекао је Милић.

„Разговарали смо о досадашњој, али и будућој сарадњи, као и могућностима њеног унапређења. Највише смо се фокусирали на изградњу аутопута и сложили смо се да је идеја да се Сарајево преко Бијељине повеже с Београдом заиста добра и да ће од ње користи имати како наш град тако и Тузла и Брчко“, истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, додајући да су аутопутеви на овом подручју дјелимично већ уврштени у просторно-планску документацију.

Градоначелник Тузле Јасмин Имамовић изразио је увјерење да ће се овакви састанци ускоро одржати у Тузли и Брчко дистрикту БиХ, да би се ојачала и наставила сарадња ових локалних заједница.

„Најављени аутопут је прилика за бољу комуникацију, бољи животни стандард и могућност за нова радна мјеста грађана без обзира на националност. На овај начин повезат ће се људи из оба ентитета и Дистрикта Брчко“, истакао је Имамовић, додајући да су поједини главни и идејни пројекти већ готови. Он је изразио увјерење да ће инвеститор бити пронађен, захваљујући чврстој одлуци и сарадњи три града – Бијељине, Брчког и Тузле.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.