RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Milić: Besmisleno je to što u državnoj službi mogu da rade osobe osuđene za ratni zločin

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić smatra besmislenom činjenicu da zakonski propisi Distrikta omogućavaju radni angažman osoba osuđenih za ratni zločin, ali i druga krivična djela sa zatvorskom kaznom.

On je rekao da mu je poznato da u Vladi radi osoba koja je bila osuđena za ratne zločine na području Distrikta, te istakao da Zakon o državnoj službi, usvojen 2014. godine, nije regulisao ovo veoma važno pitanje.

Naglasio je da će on lično, u okviru izmjena ovog zakona, predložiti amandman o prekidu radnog odnosa sa svim osobama za koja se utvrdi da su bile osuđene na zatvorsku kaznu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Srpska je otvorena za razgovor sa svim građanima

Radio Brčko

Градоначелник Милић у Сарајеву: Са принцезом Шведске обиљежен почетак израде стратегије заштите животне околине

Radio Brčko

Počelo proširenje bulevara u Brčkom

Mirsad Arnautović