BrčkoSport

Miodrag Savić iz Srbije – pobjednik 19. Međunarodnog šahovskog turnira „Dani Brčko Distrikta 2019.“ 

Šahovski klub Brčko organizirao je 19. Međunarodni šahovski turnir pod nazivom „Dani Brčko Distrikta 2019.“, do sada najveći i po broju učesnika – 127 iz šest država, najbrojniji turnir ne samo u Brčkom nego i okruženja.

Turnir je igran u Hotelu Evropa u Brčkom. Nastupilo je šest velemajstora, isto toliko internacionalnih velemajstora, 13 Fide majstora i drugih kategorija. Glavni sudac je bio Krunoslav Lešić iz Županje. Sudionike je pozdravio u ime organizatora Adnan Pašalić, a na njegov prijedlog je održana minuta šutnje za preminule brčanske igrače Slobodana Ilića, osnivača ovog turnira i Lazu Markovića, Fide majstora.

Turnir je proglasio otvorenim i povukao prvi potez Sead Šadić, glavni savjetnik u Vladi Brčko distrikta. Pobjednik turnira je velemajstor Miodrag Savić iz Srbije, drugi je internacionalni majstor Zoran Runić iz BiH, treći velemajstor Siniša Dražić iz Srbije svi imaju po 7,5 bodova.

Od 4 – 6 mjesta su velemajstori: Dalibor Stojanović iz BiH, Miroljub Lazić i Borko Lajthajm, oba iz Srbije sa po 7 bodova. Od Brčaka Slavko Rosić je osvojio 6, Adnan Pašalić i Abdil Halil po 5,5, Slobodan Pištalović 5 bodova i dr.

Organizator je uručio nagrade za osvojena mjesta i u drugim kategorijama. Turnir je bodovan za FIDE rapid listu.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button