RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Mobilno stanje i tokom noći

Vodostaj Save u kontinuiranom je porastu i to od svih odgovornih zahtjeva da tokom cijele predstojeće noći budu maksimalno mobilni, što uključuje članove vlade ali i uposlenike u svim javnim preduzećima u distriktu, zaključak je popodnevnog nastavka sjednice brčanske vlade.

Inače najznačajni posao, tokom dana koji je na izmaku, zaštita  savskog nasipa u Vučilovcu uspješno je odradjen jer je nasip, kako je istaknuto, kvalitetno tamponiran na četiri kritična mjesta.Stanje u naseljima Krepšić i posebno Goricama  je veoma ozbiljno jer je nivo vode veći nego na samoj putnoj komunikaciji .

Voda u južnom dijelu distrikta polako se povlači, što je bar donekle, kako je kazano «olakšavajuća» okolnost.

Izuzetno ozbiljno stanje je i oko Crpne stanice u Vučilovcu, gdje je primjećeno iznenadno nadiranje velikih količina vode iz pravca Orašja, pa je vlada izdala Instrukciju u kojoj se nalaže formiranje «zečijih nasipa» oko ovog objekta, a kako bi se zaštitila unutra smještena postrojenja.

Članovi vlade Distrikta će pratiti stanje na terenu i kako je zaključeno u slučaju potrebe nastaviti vanredno zasjedanje. Inače i brčanska policija je formirala Operativni štab koji će biti u kontinuiranom zasjedanju, te na usluzi svim gradjanima, posredstvom telefon 122.

Tokom noći, koja predstoji, biće otvoren i dežurni telefom Radio Brčkog koji će emitovati i program uživo, kako bi smo sa najugroženiji područija čim prije proslijedili  relevantne informacije.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.