RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Na humanitarnom bazaru Brčko za Palestinu prikupljeno 32.000 KM

U organizaciji Neformalne grupe građana, Udruge žena „Bošnjakinja“ i brojnih obrtnika i gospodarstvenika s ovog područja, a u suradnji s humanitarnom organizacijom Pomozi.ba na Trgu mladih u Brčkom u nedjelju je održan humanitarni bazar pod nazivom „Brčko za Palestinu“ na kojemu su prikupljene 32.173 KM.

Na ovaj način se željela pokazati humanost građana Brčko distrikta još jednom, bez obzira na vjeru i naciju, istaknuli su organizatori.

Posjetitelji bazara imali su priliku kupiti različite proizvode u vidu zdrave hrane, zimnica, rukotvorina, knjiga, slika i sličnih proizvoda, te na taj način dobrovoljnim prilozima podržati akciju i prikupiti novac za stradale u Palestini.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.