RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Na izbornim listama iz Brčko distrikta 700 kandidata

Više od 700 kandidata nalazi se na Izbornim listama koje su, sa područja Brčko distrikta, dostavljene na verifikaciju Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Ovih 700 kandidata bilo je svrstano u 36 političkih subjekata čiji broj je, formiranjem koalicija, sveden na ukupno 33 među kojima se nalaze i četiri neovisna kandidata.

Na listama političkih stranaka njih 30 se kandiduju kao predstavnici nacionalnih manjina koji pretenduju na dvije rezervisane pozicije u Parlamentu distrikta. Polovina ih ide na izbore kroz političke partije, a ostali kao samostalni kandidati manjina.

Konačna ovjera predatih lista je do 11. septembra, a zvanična objava prvog oktobra.

„Drugog i trećeg septembra biće upriličeno žrijebanje za redoslijed političkih subjekata na glasačkim listićima, potom ide zaključivanje Centralnog, konačnog biračkog spiska i na kraju, do osmog oktobra je konačno objavljivanje broja birača za predstojeće izbore“, naglasio je Ivica Ageljić, član Izborne komisije Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Objavljene preliminarne kandidatske liste i kandidati za Lokalne izbore 2020. godine

Radio Brčko

Centralni skup SNSD-a održan u Brčkom

Suvad Alagić

Dokumentarni film Re:Generacija premijerno prikazan u Brčkom

Sanita Jerković Ibrahimović