RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Na sjednici, 15 oktobra, Skupština Distrikta ima 18 tačaka.

Parlament Distrikta na svom zasjedanju koje je zakazano za 15 oktobar, raspravljaće o  18 tačaka dnevnog reda. Ovo je usaglašeno na danas okončanom pripremnom  sastanku predsjednika poslaničkih klubova.

Medju, značajnim tačkama su Nacrt zakona o stavljanju van snage Zakona o elektronskom potpisu kao i Nacrt zakona  o izmjenama i dopunama zakona o radu Brčko distrikta.

Inače preliminarnim prijedlogom dnevnpog reda  bilo je uvršteno 34 tačke dnevnog reda, no polovina od njih je ostavljena za neku od narednih sjednica. Medju tačkama koje ponovo neće biti na dnevnom redu je set Regulacionih planova, kao i Zakon o lovstvu-Distrikta

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.