Brčko

Na završnoj Konferenciji Tvining projekta Brčko distrikt ocijenjen najuspješnijim

Brčanski Parlament prednjači u BiH, kad je riječ o unaprijeđenju rada skupština u kontekstu prilagođavanja i usvajanja zakonske regulative sa onom unutar Evropskke unije. U ovom kontekstu, na završnoj konferenciji u Sarajevu, kojoj su prisustvovali predstavnici državnog i entitetskih Parlamenata, Distrikt je ocijenjen kao najuspješniji.

Siniša Milić

„Ovo pokazuje da mi u Brčkom, unatoč objektivno manjim kapacitetima suštinski kvalitetnije radimo jer smo unutar Skupštine imenovali zasebnog službenika za ovu oblast. Pored toga usvojili smo novi Zakon o sukobu interesa, pokrenuli rad Kancelarije za prevenciju korupcije, usaglašen je sa standardima EU i donesen Zakon o mirnom okupljanju, što nam daje prednost u odnosu na ostatak BiH“, kazao je predsjednik Skupštine, Siniša Milić.

Svakako da će brčanski parlamentarci zajedno sa predstavnicima izvršne vlasti i dalje nastojati blagovremeno činiti iskorake ka ispunjenju zadataka u kontekstu pristupanja BiH Evropskoj Uniji.

“U ovom kontekstu svaka ekspertska i druga pomoć, koja će doprinijeti jačanju Stručne službe Skupštine Distrikta i uopšte našem radu, više je nego dobrodošla imajućui u vidu i naše objektivno manje kapacitete u odnosu na državni i entitetske parlamente”, precizirao je Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button