RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Nabavljaju se dodatne količine vode,kabanica i čizama

Mada je ovih dana podjeljeno više od 500 pari čizama ribarica i više od 200 kabanica Vlada Brčko distrikta je na jutros održanoj Vanrednoj sjednici dala instrukciju da se pribave dodatne količine i razdjele po terenu.

Kad je riječ o pitkoj vodi tvornica ulja «BIMAL»bi trebala «naduvati» bar 2.000 kanistera od po pet litara, koji će biti napunjeni vodom i distribuirani u područija gdje cisternama nije moguće dopremiti vodu za piće.

Inače sve ekipe bilo da je riječ o CZ, policiji Crvenom Krstu, kao i članovima vlade su od jutros na terenu, a broj ljudi biće maksimalno uvećan.

Vlada je na jutrošnjem zasjedanju donijela i odluku da se učenicima OS iz Rahića, koji su bili na ekskurzijni u Mostaru i trenutno su stigli do Sarajeva, a zbog poplavljenih puteva nemoghu do Brčkog, smose trioškovi noćenja u glavnom gradu BiH.

Novo zasjedanje vlade distrikta zakazano je danas u 15 sati, do kada bi trebale biti prikupljene najsvježije informacije sa terena.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.