Brčko

Највише руководство Синдиката БиХ дало подршку Синдикату дистрикта

Ранка Мишић, предсједница Конфедерације синдиката БиХ и предсједница Савеза синдиката Републике Српске и Ениса Салимовић директор Регионалне канцеларије Међународне конфедерације синдиката са сједиштем у Сарајеву  данас су у Брчком дале пуну подршку раду Синдиката дистрикта.

Дата је подршка омасовљењу чланства, борби за већи стандард радника  посебно у правцу повећања плата  како би, како је истакнуто, у ово вријеме енормног скока цијена  радници у дистрикту Брчко већ од првог јануара идуће године имали веће плате у односу на тренутне.

„Плате се морају повећати јер у овом тренутку имамо енорман раст цијена основних животних намирница и енергената и све то утиче на квалитет живота. Плате су изузетно ниске и мора се радикално дјеловати према послодавцима били они у приватном или јавном сектору како би се ствари мијењале на боље“, појаснила је Мишић.

Према њеним ријечима једини начин да радници  заштите своја права  је да се учлане у синдикат и да  на тај начин права која тренутно уживају буду појачана.

Наша подршка иде у правцу анимирања радника да постану чланови синдиката и тиме ојачају капацитете Синдиката дистрикта, а самим тим и капацитете синдиката у БиХ, истакла је челни човјек Синдиката БиХ Ранка Мишић.

Ениса Салимовић директор Регионалне канцеларије Међународне конфедерације синдиката  је овом приликом позвала раднике да се учлане у синдикат јер је ова организација једина која се може борити за њихова права.

Игор Бабић, предсједник Синдиката дистрикта каже да се Синдикат дистрикта поново враћа у токове у којима га једно вријеме није било.

„ У последњe вријеме обрадовани смо приливом новог чланства, а то су претежно млађи људи пуни ентузијазма и воље за радом“, рекао је Бабић.

Бабић каже да  Синдикат дистрикта свој рад базира прије свега на реални сектор јер ту имају веће проблеме  у односу на  јавни  сектор.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!