RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Nakon Rahića, akcija dobrovoljnog darivanja krvi sutra nastavlja u Grčici

Stanje sa zalihama krvi na brčanskom Odsjeku za transfuziju je na zadovoljavajućoj razini, s tim da, kako je dr. Sanja Ristić izjavila uvijek nedostaju krvne grupe s negativnim RH faktorom.

Dnevno na Odsjek za transfuziju brčanske Bolnice samonicijativno krv daruje između pet i deset dobrovoljnih davatelja krvi.

Kada su u pitanju organizirane akcije, dr. Ristić je podsjetila da je u subotu završena jedna na inicijativu mjesne zajednice u Rahiću, te najavila sutrašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Srpske pravoslavne crkve u Grčici.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.