Brčko

Neophodno pojačati protugradnu zaštitu nad Distriktom

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade, ovih dana analizira mogućnosti povećanja broja lansirnih rampi sa kojih se ispaljuju protugradne rakete, kako bi Distrikt, još bolje bio branjen od takozvanih ledonosnih oblaka. U ovom trenutku na području Distrikta raspoređeno je 13 lansirnih rampi, sa kojih se samo u proteklih četrdesetak dana ispalilo 73 protugradne rakete.

Perica Burgić

„Nažalost još uvjek postoje takozvani mrtvi uglovi, kao što je onaj u Maoči, koji nismo u mogućnosti zaštititi. Upravo i zbog toga eksperti Instituta za protugradnu zaštitu –Gradiška, nanovo snimaju teren i predložiće povećanje broja lansirnih rampi u Distriktu. U ovom trenutku teško je reći hoće li to biti jedna, dvije ili tri lansirne rampe na lovim lokacijama, ali ćemo to znati vrlo brzo“, rekao je šef resornog odjeljenja Perica Burgić.

Inače, godišnje se iz budžeta Distrikta za kompletno angažovanje protugradne zaštite, što podrazumijeva, nadziranje neba, nabavku protugradnih raketa i plaćanje strijelaca, izdvoji 150.000 KM, a novine u sistemu protugradne zaštite trebale bi biti predložene vrlo brzo, kako bi inovirani sistem bio u primjeni najkasnije do proljeća naredne godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close