RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Neprihvatljiva nova politička norma komuniciranja

Govoreći o protekloj godini , na održanoj redovitoj godišnjoj konferenciji za medije, gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić , istakao je da se pojavila jedna nova pojava , odnosno da se uvode nove političke norme ponašanja, u smislu slobode izražavanja, gdje se pojedini politički akteri ne ustručavaju doticati dno i rušiti neku normu normalnog komuniciranja i ponašanja.

Domić kaže da u situaciji kada nemaju argumenata , da ga poistovjećuju s najmračnijim tipovima koji su bili na ovim prostorima u vrijeme drugog svjetskog rata.

Ono što je karakteristika te pojavnosti da je uz pojedine izuzetke ta vrsta retorike koja se ne može svesti u politički govor , niti uz slobodu govora, naišla je na neku vrstu šutnje, nije bila osuđena, ni na koji način diskutirana , osim pojedinaca koji su po tome pitanju nešto radili.

Domić je to uporedio s jednim agresivnim odnosom prema njemu ,kada je dočekao Darija Kordića , kada je danima , tijednima i mjesecima bio predmet raznih političkih kritika , opservacija i raznih vrsta analiza, zašto je to napravio.

Ovaj novi govor koji se pojavljuje u politici u Skupštini Brčko distrikta isto tako karakterizira ovu našu novu realnost, istakao je Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.