RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
ArhivaBrčko

Nestašica vode u Donjem Breziku

Stanovnici mjesne zajednice Donji Brezik trenutno vode bitku s nestašicom vode, koje je svakim danom sve manje. Od četiri bunara, samo je jedan u funkciji, uz pomoć kojeg se vodom opskrbljuje oko 700 kućanstava.

Ovo područje nije priključeno na gradski vodovod jer su mještani prije tridesetak godina vlastitim sredstvima izgradili vodovodnu mrežu. Predsjednik mjesne zajednice Donji Brezik Jovica Savić kaže da je postojeća vodovodna mreža zastarila, te da njeno održavanje košta.

“Zamolio bih građane da riješimo problem za sva vremena, na način da osnujemo ili preduzeće, kako bismo znali ko je titular, ili da našu vodovodnu mrežu damo na upravljanje JP “Komunalnom Brčko”. U suprotnom, godinama ćemo trpiti nestašicu vode, a problem će ostati isti”, ispričao je predsjednik Savić, ukazujući i na problem neredovitog plaćanja mjesečnog paušala od 10 maraka, koje svako kućanstvo za vodu treba izdvojiti.

Prema njegovim riječima, mnogi mještani Donjeg Brezika (čak njih pedeset posto) ne plaćaju vodu. Ako k tomu dodamo i to da pojedini građani nesrazmjerno troše vodu, nezadovoljstvo onih što plaćaju vodu rast će iz dana u dan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.