RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Neto plate u Brčkom, u avgustu 2020., veće su nego u istom mjesecu 2019. godine

Prema podacima Podružnice Brčko, Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, prosječna neto plata u avgustu ove godine u Brčko distriktu iznosila je 948 KM. Neto plate u Brčko distriktu u avgustu 2020. veće su nego u istom mjesecu 2019. godine.

Prosječna neto plata, koja je u avgustu ove godine u Brčko distriktu iznosila 948 KM, prosjek je na nivou svih djelatnosti kod praćenja i izrade statističkih pokazatelja u dijelu ekonomskih kretanja.

Bruto plata u prošlom mjesecu iznosila je u Brčko distriktu 1.466 KM.

Senija Fačić

Navodeći podatke o statistici potrošačkih cijena, Senija Fačić, rukovodilac Podružnice Brčko, kazala je da pokazatelji za avgust 2020. godine govore da je u tom mjesecu zabilježena deflacija, što znači da su se potrošačke cijene u avgustu u odnosu na juli smanjile za 0,1 posto.

Na godišnjem nivou, a poredeći avgust 2020. sa avgustom 2019. godine, statistika Podružnice Brčko, Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, govori da u Brčko distriktu imamo deflaciju ili pad cijena od 1,2 posto. Na ovakvu situaciju najviše je uticao pad cijena goriva.

„Mi svi dobro znamo da se desio značajniji pad cijena goriva u ovoj u odnosu na prošlu godinu, što je u konačnici uticalo na ukupne cijene, odnosno na taj pad cijena u Brčko distriktu u iznosu od 1,2 posto na godišnjem nivou“, još je napomenula Fačić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Na području Distrikta u toku popis preko hiljadu domaćinstava zbog ažuriranja podataka

Mirsad Arnautović

Agencija za statistiku u Brčko distriktu sprovodi tri ankete među građanima

Mirsad Arnautović

Policajci protestovali ispred zgrade Predsjedništva BiH, traže veće plaće

Radio Brčko