RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Никић: Добра сарадња Владе и новинара

 

Јелена Никић, портпарол Владе дистрикта  оцијенила је  добром  и коректном  сарадњу  са новинарима у протеклој 2015. години.

Према њеним ријечима у наведеном периоду одржана је  континурана и добра  сарадња Владе и свих њених одјељења са представницима медија који дјелују на подручју  дистрикта Брчко.

„Увијек има простора да то буде у неким сегментима и  боље и да се тежи побољшању и на томе можемо у наредном периоду  додатно порадити“, каже Никић

Она је истакла да је у протеклој години било је 38 ванредних и 50-ак редовних сједница Владе дистрикта које су се углавном одржавале у наставцима због ширег дневног реда, те двије тематске сједнице посвећене Европским интеграцијама.

Никић каже да су након сваке сједднице Владе одржаване  конференције за новинаре  као и након бројних  посјета високих функционера са државног нивоа или из ентитета , те амбасадора различитих земаља у БиХ.

Како је навела портпарол Владе дистрикта  у  протеклој години иницирано је  и доношење  Закона о медијима којим бе се регулисало статусно  питање новинара и представника медија који дјелују на подручју  Брчко дистрикта.У том циљу именована је и радна група која би радила на изради тог законског рјешења.

„У Новој 2016. години  и даље ћемо настојати објективно и на вријеме информисати јавност о свему ономе што Влада дистрикта,  градоначелник и сви чланови Владе раде“, рекла  је на крају Јелена Никић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.