RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ноћас евакуисано око 40 грађана

Из старачког дома у приградском насељу Ријеке у Брчком због пријетње од високих вода ријеке Брке ноћас је евакуисано 19 станара и шест чланова особља, саопштено је јутрос на ванредној сјендици брчанске Владе.

Надлежне службе Брчко дистрикта које су у пуној приправности због проглашења стања елементарне непогоде на подручју Брчко дистрикта БиХ, такође су евакуисале двије старије женске особе у насељу Брка као и осам особа у близини мотела Ружица у Доњој Скакави.

Према ријечима Уроша Војновића, шефа Одјељења за јавну безбједност поплаве су озбиљно погодиле насељена мјеста Брка, Паланка, Бијела, Крепшић, Вучиловац, Горњи и Доњи Вукшић, Јагодњак и Пољаци тако да је поплављено више стотина кућа, привредних и економских објеката. Он је рекао да је нагора ситуација на подручју Паланке и Брке.

Иначе ситуција са водотоцима Брке и Тиње и даље се усложњава пошто из правца Сребреника ријеком Тињом долази плавни талас висине од преко једног метра.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.