RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Novi predsjednik SNSD-a Brčko Siniša Milić: Raditi za dobrobit svih stanovnika Distrikta

Novi predsjednik brčanskog Saveza nezavisnih socijal-demokrata je aktuelni prvi čovjek ovdašnje Skupštine i doskorašnji gradonačelnik Distrikta Siniša Milić. To je jednoglasna odluka lokalnog predsjedništva SNSD-a donesena ove sedmice.

„Biti predsjednik SNSD-a u Brčkom velika je čast, obaveza, ali i odgovornosrt i na meni je da novom energijom održim odličan rad predhodnika i kroz pružanje više šanse mladim i obrazovanim ljudima, da se aktivno uključe u ovdašnji politički život, načinim dalji stranački progres, ali istovremeno nastojim da SNSD zadrži opštu konstrtuktivnu politiku za dobrobit svih stanovnika Distrikta, prioritetno vodeći računa o građanima Republike Srpske nastanjenim na ovom području“, rekao je Milić.

Kad je riječ o ukupnoj političkoj svakodnevici u Distriktu SNSD će zadržati već ranije utvrđeni pravac.

„Ostaćemo na našem prepoznatljivom stilu što praktično znači da nećemo dodatno kontamirati političku scenu, naročito ne prizemnim diskusijama, koje nemaju za cilj iznošenje argumenata već nekakve lične napade. Takvu političku retoriku prepustićemo drugima jer to nije naš politički stil. Mi ćemo se argumentima boriti za istinu i na taj način u budućnosti dalje jačati“, akcentirao je Milić.

Novi predsjednik brčanskog SNSD-a zahvalio se dosadašnjem rukovodstvu na uspješnom radu i čvrsto udarenim temeljima za dalji stranački prosperitet, naročito iskazavši zadovoljstvo da dosadašnji predsjednik Djordja Kojić, koji se samoinicijativo povukao sa čela stranke, i dalje ostaje aktivan unutar stranačkih tijela.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Обданиште на Илићки финансирано средстивима Србије скоро потпуно завршено 

Дејана Крстић

Milić: Besmisleno je to što u državnoj službi mogu da rade osobe osuđene za ratni zločin

Radio Brčko

Брчко: Сумирани резултати рада Мреже „Промовиши позитивно”

Radio Brčko