Brčko

Novi zastupnici u brčanskoj Skupštini dr Živan Nikolić, te Željko Antić ili Vukašin Panić

Krajem tekućeg ili najkasnije početkom narednog mjeseca u klupe brčanske Skupštine sjesti će dva nova zastupnika. Naime, umjesto predsjednika brčanske Socijalističke partije Zorana Kokanovića, koji je sada zastupnik u Skupštini Republike Srpske, u brčanskom Parlamentu sjediće sljedeći po osvojenom broju glasova birača, dr Živan Nikolić.

Takođe, nakon podnesene ostavke iz zdravstvenih razloga, predsjednice Kluba zastupnika SNSD-a i potpredsjednice ove stranke u Distriktu Slobodanke Ćurčić, njena skupštinska klupa najkasnije za tridesetak dana, zbog činjenice da na sve promjene verifikaciju mandata mora potvrditi Centralna izborna komisija BiH, biće popunjena. Kada je riječ o toj popuni, u ovom trenutku u brčanskom SNSD-u postoje dvije opcije. Naime, po broju osvojenih glasova sljedeći na listi je Željko Antić, koji je trenutno na poziciji glavnog koordinatora Vlade Distrikta.

Ukoliko Antić, kažu u SNSD-u, izrazi želju da na toj poziciji ostane, onda bi u Skupštinu ušao Vukašin Panić, koji je po broju osvojenih glasova birača sljedeći sa SNSD-ove liste.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!