Brčko

Obilježen 160. patron župe Presvetog Srca Isusova u Brčkom

Vjernici župe Presvetog Srca Isusova u Brčkom i okolnih župa danas su proslavili blagdan Presvetog Srca Isusova koji je ujedno i patron ove župe i istoimene katoličke Crkve koja u Brčkom postoji već 160 godina.

Tom prigodom je upriličeno slavlje svete mise na kojoj se okupilo oko 300 vjernika iz Brčkog, okolnih župa i domaćih vjernika koji žive u inozemstvu.

Dekan brčanskog Dekanata vlč. Damir Ivanović je istaknuo kako su se vjernici za proslavu patrona Župe pripravljali svetim misama s prigodnim propovjedima i mislima usmjerenim ka miru, radosti, ljubavi i dobroti.

„Danas su naši vjernici proslavili svetkovinu Presvetog Srca Isusova moleći se da upravo iz vrela Božjega crpimo svi i radost i ljubav i mir i dobrotu, al istodobno s onim zazivom što govorimo „učini srce naše po srcu svome“ da budemo nositelji te dobrote i mira jedni drugima, odnosno da preoblikujemo svoj život. Živeći u ovom svijetu, vidimo mnogih nepravilnosti i nedostataka, a mi kao Kršćani, kao slavitelji i sudionici ovoga dana, pozvani smo upravo tu Božansku ljubav i dobrotu donijeti jedni drugima, a naravno i živjeti“, rekao je ovom prigodom vlč. Ivanović.

Nakon slavlja euharistije, koju je predvodio vlć. Ivan Pilić iz Uskoplja, organiziran je i svečani ručak i druženje u skladu s mjerama i preporukama Kriznog stožera.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button