RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Obilježen Dan otpora za grad Brčko

Koordinacija boračkih organizacija Armije Republike BiH u Brčko distriktu upriličila je danas u mjesnoj zajednici 4. juli manifestaciju pod nazivom „Dani otpora na grad Brčko“.

Predstavnik Koordinacije Safet Bahor je, ovom prigodom, kazao da su prije 26 godina, točnije 1. svibnja 1992. godine počeli sukobi u Brčkom i napad srpske vojske na gradsku mjesnu zajednicu 4. juli.

“Svi patrioti BiH stali su tada u odbranu svoje jedine domovine BiH. Agresor nije znao kakve heroje ima BiH i sinove koji su najviše dali za ovu državu, a to su životi. Zahvaljujući njima, mi smo danas ovdje na ovom mjestu da odamo počast onima koji su dali svoje živote i da nikada ne zaboravimo da je na BiH izvršena agresija”, naglasio je Bahor.

On je dodao da su stanovnici mjesne zajednice 4. juli dali veliki doprinos u obrani cijele zemlje, te da je to mjesna zajednica koja ima svoje heroje, zapovjednike i borce koji su ostali vjerni svojoj državi.

Na mjestu gdje se dogodilo stradanje u mjesnoj zajednici 4. juli, vijence i cvijeće danas su položili predstavnici boračkih udruženja i političkih stranaka.

Vijenci i cvijeće nisu položeni na spomenik jer na tom mjestu još nema izgrađenog spomen obilježja, ali predstavnici Koordinacije su uvjereni da će se vrlo brzo iznaći sredstva da se i ovo mjesto dostojno obilježi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.