RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Obilježen Dan planete Zemlje u Brčkom

J.P. Komunalno Brčko, Omladinski centar „Vermont“ i J.U. Poljoprivredna i medicinska škola Brčko, kao dugogodišnji partneri u realizaciji brojnih projekata, danas su u Omladisnkom centru Brčko održali prezentacije u povodu obolježavanja u Brčkom, 22. aprila- Dana planete Zemlje.
Prezentacije u Omladinskom centru bile su usmjerene na važnost očuvanja životne sredine i očuvanja planete, kazala je Jelena Lugonja, koordinator za odnose sa potrošačima u J.P. Komunalno Brčko. Kasnije je simbolički izvedena zajednička akcija na uređenju zelenih površina na Trgu pravde, što je dio aktivnosti koje se odvijaju tokom cijele godine kad je u pitanju škola, kazao je Sead Bečić, direktor. Akcija se odvija pod motom „Pokrenimo Zemlju“ i usmjerena je na očuvanju i brigu za prirodne resurse koje imamo, kazala je Branka Đukić, saradnica Omladinskog centra Vermont Brčko. Prezentaciji i simboličkom čišćenju Trga pravde bilo je prisutno ko 100 naših sugrađana svih uzrasta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.