RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Odličan rad Vladinog Pododjela za sport, kulturu i turizam

Vladin Pododjel za sport, kulturu i turizam tokom cijele godine u kontinuitetu koordinira  rad kulturnih institucija Gradske biblioteke, Umjetničke galerije, Doma kulture i Muzeja Brčko Distrikta, a organizije niz kulturnih manifestacija od kojih se, hronološki poredano, izdvajaju Obilježavanje Dana Brčko Distrikta BiH, Proljeće u gradu, Ljeto u Brčkom, Likovna Simpozijum – radionica SAVA, Mjesec knjige uz predstavljanje pisaca, Regionalni Sureti BH – pozorišta/kazališta, Dani Duhovne muzike, organizacija promocija knjiga, koncerati svih vrsta muzike i kulturno- zabavni sadržaji za sve generacije.

Jakov Amidžić, šef Pododjela je kazao da je ovakav plodan i kvalitetan rad iznjedren, uz angažman upsolenih, i uz veliku potporu i razumijevanje Vlade i Skupštine Brčko Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.