RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Odluka o Danu žalosti u Brčko distriktu BiH

Zbog višednevne katastrofalne poplave u Brčko distriktu BiH, u skladu sa svojim ovlaštenjima, gradonačelnik Brčko distrikta BiH donio je Odluku o proglašavanju 20. maja 2014. godine Danom žalosti u Brčko distriktu BiH.

Ovom odlukom, propisano je da će se dan žalosti obilježiti obaveznim isticanjem zastave na pola koplja na na svim zgradama Vlade i institucija Brčko distrikta BiH.

Pored toga, Odlukom je propisano da, dana 20. maja 2014. godine :

1. ne mogu se održavati javne kulturne, zabavne i sportske priredbe,
2. ugostiteljski objekti ne mogu puštati muziku, izuzev onih u kojima su ranije zakazane proslave, pod uslovom da se proslave održavaju u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata,
3. ne mogu se upotrebljavati automobilske i druge sirene u koloni vozila povodom svadbi ili drugim povodom,
4. sve medijske kuće na području Brčko distrikta BiH na dan žalosti, uskladiće program u skladu sa odlukom.

Policija Brčko distrikta BiH poziva građane da ispoštuju Odluku o proglašenju dana žalosti u Brčko distriktu BiH, te na taj način doprinesu očuvanju dostignutih standarda bezbjednosti na prostoru Brčko distrikta BiH.

Stručni savjetnik šefa
Policije za poslove informisanja
Halid Emkić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.