RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Odluka o ograničenju radnog vremena u određenim djelatnostima na području Brčko distrikta BiH

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine određuje ograničenje radnog vremena na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, na sljedeći način:

a) u ugostiteljskim objektima (osim u sastavu pekara), kladionicama, kockarnicama i drugim objektima sličnog sadržaja do 18.00 sati,

b) u pekarama do 22.00 sata,

c) u objektima u kojima se obavlja trgovinska djelatnost, osim benzinskih stanica i apoteka do 19.00 sati,

d) u dječjim igraonicama, dnevnim boravcima i drugim objektima sličnog sadržaja, kao i sva javna okupljanja uključujući svadbe i slično, zabranjuju se rad u potpunosti do daljnjeg, bez ikakvih izuzetaka.

Zadužuju se privredni subjekti da na vidna mjesta objekata istaknu novo radno vrijeme.

Za kontrolu provođenja ove odluke zadužuju se Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Ured gradonačelnika-Inspektorat. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u „Službenom glasniku Brčko distrikta Bosne i Hercegovine“.

Od ponedjeljka, 16. 3. 2020. godine portiri Odjeljenja za javnu sigurnost kontrolisat će ulazak stranaka u zgradu Vlade Brčko distrikta BiH, CIPS-a i zgradu Arhiva;

U toku radnog dana tri puta će se vršiti potpuna dezinfekcija prostorija (podovi, ograde, šalteri i sl.), za koje vrijeme će biti prekidan rad sa strankama i to u periodima:

od 7.00 do 8.00 sati,

od 10.00 do 11.00 sati i

od 12.30 do 13.30 sati.

Preduzimanje navedenih mjera je s ciljem zaštite građana, državnih službenika i namještenika koji koriste i pružaju usluge iz nadležnosti Odjeljenja za javni registar.

Mjere ostaju na snazi do okončanja vanrednog stanja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.