Brčko

Odobren Program rada Vlade za 2021. godinu

Priopćenje za javnost

Vlada Brčko distrikta BiH na prvom nastavku 5. redovite sjednice odobrila je Program rada Vlade Brčko distrikta BiH za 2021. godinu.

Članovi Vlade odobrili su i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak kao i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o sadržaju i formi godišnjeg financijskog izvješća u Brčko distriktu BiH.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog pravilnika o kriterijima za uspostavljanje interne revizije kod proračunskog korisnika, vanproračunskog fonda i vanproračunskog korisnika koji je obveznik primjene proračunskog računovodstva u Brčko distriktu BiH, Prijedlog odluke o imenovanju člana radne skupine za sačinjavanje izvješća po međunarodnoj konvenciji o eliminaciji rasne i svih oblika diskriminacije i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju predstavnika Brčko distrikta BiH u radno tijelo na državnoj razini.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button