RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Održan 19-ti nastavak 27. vanredne sjednice Vlade Brčko Distrikta

Danas je održan 19-ti nastavak 27. vanredne sjednice Vlade Brčko Distrikta, sa temom daljnje sanacije šeta od poplava u Distriktu. Nakon sjednice medijima se obratio dr. Anto Domić, gradonačelnik koji je, u uvodu, kazao:
„Imajući u vidu da u narednom vremenskom periodu moramo brzo donositi odluke i brzo djelovati da bismo život vratili što prije u normalu, mi smo prošli tjedan učestvovali na jednom treningu za procjenu šeta koji je bio pod pokroviteljstvom Svjetske banke i UNDP. Jutros smo imenovali 6 komisija od kojih svaka ima svog sektorskog vođu i sa nekoliko članova koji će odmah početi raditi na procjeni šeta. Najkasnije do 12.06. će se taj posao završiti.“ Što se tiče ovih šteta koje imamo, sukladno zaključku skupštine jutros smo se dogovorili oko načina pripreme rebalansa proračuna i očekujem u naredna dva do tri dana da članovi vlade proanaliziraju svoje proračunske stavke i naprave uštede koje ćemo onda sublimirati i predložiti skupštini za rebalans, napomenuo je Domić.
Nakon početnog, evo možda nesnalaženja, jučer smo se dobro reorganizirali i koncept angažiranja građevinskih tvrtki sa operativom uz pojačavanje sa ljudstvom i domicilnim stanovništvom, krenuli smo u proces čišćenja kuća koje su bile poplavljene, iz kojih se voda povukla, iznosimo namještaj, čiste se kuće, čiste se ulice, dezinficira se taj prostor i očekujem da ćemo u narednom vremenskom periodu biti još utreniraniji, organiziraniji i učinkovitiji. Pred nama je jedan vrlo izazovan posao nakon povlačenja vode iz Vučilovca i dijela Krepšića, gdje će se morati taj posao relativno brzo završiti, naznačio je Domić.
Mještani su se u gradskim mjenim zajednicama dosta dobro organizirali i oni su već taj dio posla uradili uz pomoć naših komunalnih službi. Jučer smo dodatno grad prali uz rijeku Brku kako bismo ostatke od poplava sklonili, očistili i dodatno dezinficirali, naveo je još gradonačelnik Anto Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.