RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Održan novi nastavak vanredne sjednice Vlade Brčko Distrikta

Vlada Brčko Distrikta je na svom današnjem zasijedanju donijela zaključak da broj novih stambenih jedinica koji će se graditi za mještane Vučilovca i Krepšića 1 koji su u poplavama ostali bez domova, mora biti jednak broju domaćinstava.
„Imajući u vidu da imamo više desetaka porušenih kuća u južnom dijelu Distrikta u klizištima i da imamo jako puno porušenih objekata, više stotina koje su zahvaćene i poplavama, a značajan broj njih je u potpunosti uništen u ovim poplavama, a imajući u vidu da je značajan broj kuća pozicioniran tako da realno postoji mogućnost da se ovakvo plavljenje dogodi i u bližoj budućnosti, Vlada Brčko Distrikta je donijela zaključak i zadužila Odjel za prostorno planiranje, Odjel za stručne i administrativne poslove i Odjel za izbjegla i raseljena lica i stambena pitanja da poduzmu plan mjera i radnji s ciljem stvaranja prvih koraka za kreiranje lokacije i utvrđivanja broja ljudi kojima bi se trebale graditi zamjenske stambene jedinice.“, naznačio je gradonačelnik Brčko Distrikta dr. Anto Domić.
Dok su bile razine voda jako visoke mi smo imali zatvoren promet za sve mostove na rijeci Brki, imali smo izvješće da je čak ugrožen i most u Goricama na rijeci Tinji i nakon ovih poplava je nužno pregledati statiku svih tih mostova, utvrditi njihovo stanje i vidjeti da li postoje eventulna oštećenja, kazao je još gradonačelnik Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.