RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Održan pripremni sastanak za 30.sjednicu brčanskog parlamenta

Na održanom pripremnom  sastanku  Skupštine distrikta Brčko BiH    s šefovima  zastupničkih  klubova  i predstavnicima Vlade distrikta Brčko , utvrđen je   termin održavanja  i dnevni  red od 12 točaka   za sljedeću 30.redovitu sjednicu Skupštine distrikta Brčko,

Predsjednik Skupštine  Brčko distrikta Đorđa Kojić je kazao da je Zakon o lovstvu distrikta Brčko odložen ,  jer još uvjek  nije usuglašen. Hoće li biti usuglašen za 15 dana ili par mjeseci, Kojić nije mogao precizirati . On je , kako kaže , bliže mišljenju da ga neće usuglasiti  tako brzo .Dogovoreno je   da će se na sjednici Skupštine, koja će biti održana  u sljedeću srijedu 26. ožujka,pokušati   donijeti  Odluka o zaštiti  lovišta, kako bi se uveli lovočuvari,  i na ta način zaštitila lovišta  od lovokradica.

Regulacijski planovi koji su bili predloženi za 30. redovitu sjednicu , ponovno su povučeni s dnevnog reda sjednce. Dogovoreno je da se za 15 dana  napokon puste u proceduru ,a  hoće li ići u paketu,  ili pojedinačno , još nije odlučeno.  Ono što je danas usuglašeno je,  da se  pitanje regulacijskih planova,  koji čekaju više godina  na usvajanje , mora čim prije riješavati.

Na dnevnom redu sjednice brčanskog parlamenta  između ostalih točaka, Prijedlog odluke  o imenovanju jednog člana  Izbornog povjerenstva Brčko distrikta , prijedlog odluke  o pokretanju  postupka  izbora  kontrolora kvalitete  rada  ureda za reviziju  javne uprave i institucija distrikta Brčko za 2014 godinu , zatim prijedlog odluke o utvrđivanju javnog interesa – Izgradnja javnog objekta  Omladinskog centra u MZ Grčica. Na dnevnom redu sjednice bit  će i izvješće o radu šefa Policije za proteklu godinu , kao i dvije  informacije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.