RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Održan sastanak o izradi procjene ugroženosti teritorije Brčko distrikta

Realiziranje ugovora o izradi procjene ugroženosti teritorije Brčko distrikta BiH i izradi Studije izgradnje kapaciteta otpornosti na katastrofe u skladu sa projektom “Hitnog oporavka od poplava”, bila je tema današnjeg sastanka s predstavnicima konsultantske kuće “INCA” iz Sarajeva.

Dogradonačelnik dr. Anto Domić je kazao da je nakon poplava i klizišta 2014. godine Vlada distrikta predložila Svjetskoj banci izdvajanje sredstava za projekat procjene rizika i katastrofa na prostoru distrikta Brčko BiH i taj je projekat pozitivno ocиjenjen i  odobrena su sredstva.

“Na мeđunarodnom tenderu izabrana je konzultatska kuća „INCA“ iz Sarajeva s kojom će Vlada distrikta raditi na kreiranju dokumenta koji će se moći u budućnosti   primjenjivati”, istaknuo je Domić na današnjoj konferenciji za medije.

Domić je kazao da je projekat vrijedan 258.000 KM i rok za njegovu izradu je šest mjeseci.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.