RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Одржана 10. Међународна смотра фолклора у организацији КУД “Јоцо Савић Илићка”

Куд "Јоцо Савић Илићка"

Традиционална 10. Међународна смотра фолклорa  одржана је синоћ у препуној сали Дома културе у Брчком у организацији Културно – умјетничког друштва  „ Јоцо Савић Илићка “. На смотри је учествовало шест културно умјетничких друштава са подручја Брчког и Републике Српске, као  и  гости из Србије који су својом пјесмом и игром  публици представили  културну традицију Срба.

Наступи свих секција фолклора, те пјевачких група и оркестра овог Културно-умјетничког друштва, као и гостију  изазвали су велико интересовање Брчака, па је Дом културе тако био премали да угости све оне који су жељели уживати у традиционалном представљању игре и пјесме Срба из свих крајева.

 

 

Предсједник КУД „Јоцо Савић Илићка“ Мирослав Глувајић  каже да су они једо од највећих културно умјетничких друштава у окружењу јер броје око  210 активних чланова, имају четири играчка ансамбла, етно пјевачку  женску групу, изборну мушку групу и свој властити оркестар.

„У овим тешким временима загађеним „мас медијима“ и интернетима  наше Друштво поносно и изазовно  пркоси свим тим ружним и негативним стварима. Баштинимо српску културу и традицију са свих крајева и имамо веома доброг успјеха“; истако је Глувајић.

Поред  наведених активности, рекао је он, у наредном периоду базираће се на неке радионице као што су стари изумрли занати и кућне радиности.

„Основни циљ нам је да ангажујемо што више младих јер ми у трећем и четвртом ансамблу имамо стотињак дјеце узраста од пет до девет година и мислим да је то наш успјех“, нагласио је Мирослав Глувајић, предсједник КУД „Јоцо Савић Илићка“ Брчко.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.