Brčko

Ђокић: Социјалисти желе изборе у новембру

У Брчком одржана Девета сједница Главног одбора СП

Став и жеља Социјалистичке партије /СП/ је да се локални избори одрже у заказаном термину, 15. новембра ове године, те да надлежни органи, прије свега, Централна изборна комисија, треба да учине све да до тога дође, рекао је данас у Брчком предсједник СП Петар Ђокић.

Ђокић, који је присуствовао Деветој сједници Главног одбора СП у Брчком, истакао је да Савјет министара БиХ треба да одобри буџетска средства за спровођење избора, а Предстванички дом Парламентарне скупштине БиХ да усвоји такав приједлог.

Он је навео да је СП спремна да учествује на предстојећим локалним изборима, да има припремљену кадровску структуру, те да ће за локалне изборе бити пријављена у 74 општине Републике Српске и Федерације БиХ.

„Имамо пријављеног 21 кандидата за начелнике. Данас ћемо одлучити и о томе да наша партија може ступити у коалицини однос, прије свега, са партијама са које чине нашу коалицију на нивоу Републике Српске или са партијама са којима имамо потписан коалициони споразум“, рекао је Ђокић новинарима.

Он је подсјетио да је СП потписала коалициони споразума у јуну прошле године којим је уредила односе између свих коалиционих партнера који данас чине Владу Републике Српске, као и да је уређено њено учешће у институцијама БиХ, те да свог посланика има у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Ђокић је додао да очекује добар изборни резултат, јер сматра да заслужен радом партије у локалним заједницама, у којима дјелује или као власт или као опозиција, те да је партија солидарна са сваким развојним питањем општина.

„У Брчком смо дио власти и ту смо показали да смо усмјерени и посвећени развоју Брчко дистрикта. Тежимо да на најбољи начин дамо свој допринос и анимирамо грађане да подрже ову политку која сигурно Брчко дистрикту пружа шансе да даљи успјешан развој“, истакао је Ђокић.

Ђокић је рекао да је на данашњој сједници Главног одбора партије донесена одлука о саставу одбора, те да се води рачуна да у њему буду сви слојеви партије локални, регионални, функционални, генерацијски и образовни.

Он је додао да су изабрани и нови чланови Извршног одбора, као и  још два нова потпредсједника партије, те да ће те фунцкије од данас обављати и предсједници градских одбора из Добоја и Требиња Срђан Тодоровић и Рајко Ћапин.

„На овај начин ћемо, у кадровском смислу, заокружити квалитетно кадровско представљање наше партије од базе до врха, кроз изузетан квалитетан састав људи који улазе у Главни и Извршни одбор и чине Предсједништво партије“, рекао је Ђокић.

Чланови Главног одбора Социјалистичке партије су на почетку данашње сједнице минутом ћутања одали пошту недавно преминулом, првом градоначелнику дистрикта и истакнутом члану Социјалистичке партије, Синиши Кисићу.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close