RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Oko 200 domaćinstava u Distriktu ugroženo poplavom

Kiša koja pada posljednja tri dana već je izazvala poplavu na području distrikta Brčko. Ugroženo je oko 200 kuća u Brki, Bijeloj i Palanci, izvjestili su danas iz Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta. U dijelu naselja Berkovac je oštećen most i prilazna cesta ka tom mostu, kazao je šef Odjela Uroš Vojinović.

Na terenu se nalaze svi pripadnici civilne zaštite Brčko distrikta i spremni su intervenirati ukoliko se situacija pogorša, kazao je njihov predstavnik Mirsad Hasanbašić. U Brku su poslali kamion pijeska i oko 500 vreća za izradu obrambenog nasipa. U Bijeloj je jedna osoba odbila evakuaciju uz dogovor da će zatražiti pomoć ako se osjeti ugroženo.

Uzrok ovoj poplavi je obilna kiša u majevičkom području i neočišćeni vodotoci i kanalska mreža na području Brčko distrikta. Situacija se i dalje prati a Odjel za javnu sigurnost će ukoliko se ukaže potreba zatražiti i proglašavanje stanja elementarne nepogode, kazao je šef Odjela Uroš Vojinović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.