RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Opada razina Tinje. Poljaci, Jagodnjak i Bašče potpuno pod vodom i čekaju pomoć

Kiša je konačno umanjila intezitet i rijeka Tinja je počela opadati. Vodostaj se od kasno noćas smanjio za desetak centimetara. Najkritičnije stanje trenutno je u selima donjeg sliva Tinje.

Mještani Poljaka, Jagodnjaka i Bašča poslali su nam jutrošnje fotografije i informacije da su tamo sve kuće opkoljene vodom. Vlasnicima najugroženijih kuća je ponuđeno izmještanje u sigurniji prostor ali su oni odbili evakuaciju. Mještani se sami organiziraju a s čamcem im u pomoć dolaze i susjedi iz Donje Skakave. Piju vodu iz arterskog bunara koji se nalazi kod crkve u Poljacima, iako ne znaju dali je upotrebljiva za piće. Električna energija i telefoni funkcioniraju. Kako su nam kazali, još ih nije posjetio nitko od nadležnih vladinih službi.

jagodnjak 6 jagodnjak 5 jagodnjak 4 jagodnjak 3 jagodnjak 2 jagodnjak 1

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.