RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Oružane snage BiH pomažu i dalje poplavljenom području Distrikta

Odjel za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta aplicirao je sa 4 zahtjeva za pomoć Oružanih snaga BiH, koje u sklopu vježbe nazvane „Zajednički napor“ pomažu područjima i stanovništvu ugroženom poplavom, izjavio je danas šef Odjela Uroš Vojinović. On je zamolio građane čije su kuće bile poplavljene a koriste isušivače iz švicarske pomoći da budu solidarni i racionalnije koriste ta pomagala, kako bi i ostali kojima je potrebno mogli dobiti pomoć.

Naime, Brčko distrikt već drugi put koristi usluge Oružanih snaga BiH. Vojska je do sada na našem području izvršila uzorkovanje kvalitete vode i tla a rezultati analize se očekuju da budu dostupni do kraja tjedna. Od pripadnika Oružanih snaga se također očekuje i pomoć oko distribucije humanitarne pomoći do krajnjih korisnika, te, kada se isuši područje Vučilovca, hitno raščišćavanje tog terena, rekao je Vojinović.

On je danas pozvao vlasnike kuća koje su bile poplavljene, a koji koriste isušivače zidova iz švicarske donacije, da budu solidarni i na vrijeme vraćaju te uređaje kako bi i ostali kojima je potrebna takva pomoć stigli na red. Podsjetio je da je potrebno koristiti i trenutno vruće vrijeme te provjetravanjem također sušiti poplavljene kuće, a samo početno isušivanje raditi uređajima.

Kako bi se to sprovelo u djelo sačinjen je i popis o korištenju isušivača, te će se u svakom trenutku znati gdje se nalazi koji od 80 uređaja za te namjene, kazao je Vojinović i dodao da je sarajevska općina Centar donirala određena sredstva za kupovinu dodatne količine isušivača zidova.

isusivac vlage2

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!