RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Otvoren promet preko mosta na Brci kod Izbora. I dalje zatvoren most na ušću Brke u Savu

Prema informacijama Policije Brčko distrikta, jutros od 7 sati u 10 minuta otvoren je za promet most na rijeci Brcko kod Izbora u Brčkom. Za sav promet je zatvoren most kod ušća Brke u Savu, zbog izlijevanja vode na prometnicu ispod graničnog prijelaza..

Stanje se na ostalim prometnicama stabilizira. Magistralni put M1.8 u potpunosti je prohodan. Regionalni putevi Brčko-Čelić i Brčko-Cerik su također prohodni.

Ostaje prekid promet na magistralnom putu M14.1 Brčko-Lončari u mjestu Gorice i Krepšić, zbog izlijevanja vode.

Tijekom jučerašnjeg dana Policija je angažirala maksimalan broj ljudstva na evakuaciji stanovništva iz naselja Vučilovac.

Policija je dala naputak vozačima da prilagode brzinu vozila stanju na cesti, te da strogo poštuju privremeno postavljene prometne znakove. Na terenu su i dalje policijski službenici koji reguliraju i po potrebi preusmjeravaju promet.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.