Brčko

Ove godine 33 događaja u okviru obilježavanja 23. godišnjice Brčko distritka

Program traje od 04. do 28. marta

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić najavio je danas sadržaje koji će biti upriličeni tokom marta mjeseca u okviru programa obilježavanja 23. godišnjice Brčko distrikta BiH. Zbog velikog učešća nevladinih udruženja ovogodišnji program obilježavanja će biti jedan od najbogatijih i trajat će mjesec dana.

„Kao i do sada, ovaj program će biti ispunjen raznim sadržajima kulturno-umjetničkog, sportskog i naučnog karaktera, no po prvi put ove godine imamo posebno veliko interesovanje nevladinog sektora iz Brčko distrikta koji će organizovati značajan broj događaja i manifestacija tako da ćemo imati ukupno 33 aktivnosti povodom  godišnjice Distrikta“, istakao je gradonačelnik Kadrić.

On je naglasio da posebno raduje što će u ovim manifestacijama aktivno učestvovati sve kategorije i generacije stanovnika Distrikta, počev od mališana iz brčanskih obdaništa, preko sportskih i kulturnih stvaralaca, do penzionera.

Naravno, centralni događaj i ove godine je Svečana akademija koja će biti održana 8. marta i na kojoj se očekuje dolazak velikog broja gostiju i delegacija sa državnog i entitetskog nivoa, međunarodne zajednice i drugih međunarodnih organizacija.

Gradonačelnik Kadrić je govorio i oko održavanja najavljenog koncerta pjevača Ace Lukasa, te je istakao da će za ovaj sadržaj biti izdvojeno oko 80 hiljada KM.

Osim pomenutog od 4. do 28. marta Brčaci će imati priliku da uživaju u mnogobrojnim izložbama, promocijama  knjiga, sportskim i kulturnim događajima, susretima planinara, promociji narodnih običaja, naučnim i stručnim simpozijumima, filmskim i drugim festivalima.

Kompletan program manifestacije možete pogledati ovdje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!