RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Parlament zasijeda naredne srijede

Predsjednici zastupničkih klubova u brčanskom Parlamentu održali su danas pripremni sastanak usaglasivši prijedlog dnevnog reda od 20 tačaka za sedmu redovnu sjednicu Skupštine Distrikta koja će biti održana naredne srijede 15. marta sa početkom u 10 sati.

„Veoma je važno da će, na narednom zasjedanju, kroz drugo čitanje i praktično usvajanje proći Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak koji ima za cilj pomoći prioritetno mladim ljudima prilikom kreditiranja za prvu stambenu nekretninu. Osim toga, u parlamentarnu proceduru, napokon ulazi i Nacrt zakona o mladima od kojeg svi puno očekujemo. Nadalje, izmjene i dopune Zakona o Direkciji za finansije, Trezoru, Poreskoj upravi, te Kancelariji za upravljanje javnom imovinom kroz koje će se stvoriti preduslovi za utvrđivanje mandatnog perioda čelnih ljudi ovih ustanova“, kazao je predsjednik brčanskog Parlamenta, Esed Kadrić.

“Zastupnici će razmatrati i način izrade Strategije urbanističkog razvoja Brčkog što je, inače, preduslov za izradu kompletnog urbanističkog plana Distrikta”, precizirao je Kadrić, govoreći o najznačajnijim tačkama koje će se naći na redovnom zasjedanju Parlamenta iduće srijede.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.