RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

ПДП: Актуелна Влада формирана из личних интереса

Руководство Општинског одбора Партије демократског прогреса (ПДП) у Брчком оцијенило је данас негативним рад Владе дистрикта у прошлој години и упознало јавност са формирањем Савеза за промјене кога чине скоро све опозиционе парламентарне и ванпарламентарне странке у Републици Српској (РС).

Челници ПДП-а у Брчком су, током данашње конференције за новинаре, изјавили да је, прије неколико дана, потписана Декларација Савеза за промјене који ће на овогодишњим Општим изборима наступити као јединствен политички блок са заједничким кандидатима за Предсједника РС, члана Предсједништва БиХ из РС и са циљем формирања власти на свим нивоима у РС и БиХ.

“Основна начела Декларације заснована су на незадовољству грађана РС који траже више правде, истинску борбу против криминала и корупуције, покретање привреде и отварање радних мјеста, равизију приватизације и усвајање сета антикоруптивних закона. Пошто ПДП третира Дистрикт као саставни дио Републике Српске, сви ови захтјеви се односе и на становнике овог ентитета који живе у Брчком“, рекао је Синиша Голић, предсједник Општинског одбора ПДП-а у Брчком који је рекао да ова партија, која је један од носилаца Савеза, већ дуго заступа одреднице из Декларације.

Говорећи о негативном раду извршне власти у Дистрикту у 2013. години, Миодраг Перановић, потпредсједник Општинског одбора ПДП-а у Брчком је рекао да су све похвалне изјаве које су, у јавност изнијели представници Владе дистрикта у претходних неколико дана, чисте неистине, те јасне и недвосмислене обмане.

Перановић је нагласио да ниједан буџет у мандату постојеће Владе није усвојен на вријеме нити у законом предвиђеним роковима као и то да је усвојено само 30 одсто од планираних закона.

„О раду Владе у 2013. години најбоље говори Тужилаштво оптужницама подигнутим против представника извршне власти. Такође је, на иницијативу клуба посланика ПДП-СНС из Правобранилаштва стигла информација у којој је изнесено да је Дистрикт током прошле године тужен за нових 55 милиона марака“, рекао је Перановић.

Према његовим ријечима, ово све говори да је актуелна влада формирана из личних интереса, те да се непринципијелно хвали и непринципијелно ради.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.